Ja que és època
de calçots i que tota la família de madeamà ens vam estrenar el passat dissabte
amb una bona calçotada, avui volem compartir la nostra salsa de calçots “secreta”.
La recepta ha anat
passant d'àvia a àvia i té la peculiaritat que les ametlles les posem crues
quan normalment es posen torrades.
Ingredients:
Ingredients:
80gr de pinyons
crus
300gr d’ametlles
crues
150gr avellanes
torrades
500gr de
tomàquets
10 grans d’alls
1 litre d’oli d’oliva extra verge
6 nyores
remullades
10 ml de vinagre
de Jerez
1 cullerada
sopera de pebre vermell
Primer de tot hem
d'escalivar els tomàquets i els alls. Els posem al forn nets, sencers i fregats
amb oli. Ho deixem escalivar a 180º durant uns 20 minuts.
Mentrestant posem
les nyores partides pel mig a remullar en aigua tèbia uns 30 minuts. Passat
aquest temps amb un ganivet petit, només rascant podrem separar amb molta
facilitat la polpa de la pell.
Seguidament posem,
dins un pot adequat per triturar, els tomàquets sense granes i els alls pelats.
Afegim la polpa de les nyores, els pinyons, les ametlles i avellanes pelades, l’oli,
el vinagre, la sal i el pebre negre i vermell. Triturem fins a obtenir una salsa
lligada. Si cal, afegim més oli i remenem fins a obtenir la textura desitjada.
Nosaltres la
trobem boníssima!!! Si us animeu a fer-la, ja ens direu si us llepeu els dits!!!
Bon cap de
setmana!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada