divendres, 20 de febrer del 2015

És època de calçots!!!!

Com passen les setmanes, torna a ser divendres i tenim el cap de setmana a tocar!!!

Ja que és època de calçots i que tota la família de madeamà ens vam estrenar el passat dissabte amb una bona calçotada, avui volem compartir la nostra salsa de calçots “secreta”.

La recepta ha anat passant d'àvia a àvia i té la peculiaritat que les ametlles les posem crues quan normalment es posen torrades.

Ingredients:


80gr de pinyons crus

300gr d’ametlles crues

150gr avellanes torrades

500gr de tomàquets

10 grans d’alls

1 litre d’oli d’oliva extra verge

6 nyores remullades

10 ml de vinagre de Jerez

1 cullerada sopera de pebre vermell

Sal i pebre


Preparació:


Primer de tot hem d'escalivar els tomàquets i els alls. Els posem al forn nets, sencers i fregats amb oli. Ho deixem escalivar a 180º durant uns 20 minuts.

Mentrestant posem les nyores partides pel mig a remullar en aigua tèbia uns 30 minuts. Passat aquest temps amb un ganivet petit, només rascant podrem separar amb molta facilitat la polpa de la pell.

Seguidament posem, dins un pot adequat per triturar, els tomàquets sense granes i els alls pelats. Afegim la polpa de les nyores, els pinyons, les ametlles i avellanes pelades, l’oli, el vinagre, la sal i el pebre negre i vermell. Triturem fins a obtenir una salsa lligada. Si cal, afegim més oli i remenem fins a obtenir la textura desitjada.





Nosaltres la trobem boníssima!!! Si us animeu a fer-la, ja ens direu si us llepeu els dits!!!

Bon cap de setmana!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada